Заболяване,  с каквато и да е степен на сложност, всъщност

...
Заболяване,  с каквато и да е степен на сложност, всъщност
Коментари Харесай

Защо боледувате точно от тази болест? 9 причини, които ще променят гледната ви точка!

 Заболяване,  с каквато и да е степен на трудност, в действителност има освен физиологични, само че и психически и психосоматични аргументи, които човек мъчно може да разпознае. Или не иска…

Дори и класическата медицина от дълго време е признала психосоматичния темперамент на като язва, колит, дерматит, артрит, астма, хипертония и проблеми със сърцето.

А какво да кажем за туморите или за отслабването на имунитета на нервна почва?

Болестта е метод човек да   стигне до хлебарките в главата си благодарение на тялото, когато  по някаква причина пренебрегва потребностите му и не желае да ги чуе. Тогава на арената излиза това, което ни принуждава да спрем и да се замислим: дали в действителност се движим в вярната посока?

1. Разрешение за отмора

Съвременният свят постанова на индивида безумна конкуренция за оцеляване. Работа по график, семейство, саморазвитие, живот на правилото “ прави повече, а не се оплаквай “ – всичко това оказва напън върху тялото, изстисква силите ни до последна капка.

И в случай че човек не си оставя време за възобновяване, за неща, които му носят наслаждение, организмът взема решение да се погрижи самичък за себе си, като напълно „ не в точния момент ” се разболява. Така се появяват ненадейно грип или гипс на крайници, които ви карат да се спрете и да си починете.

2. Желанието да почувства  грижи

Да бъдеш мощен и сполучлив е крепко, само че е още по-приятно да се чувстваш обичан. Ако по някаква причина на човек му липсва внимание на околните, в случай че той не усеща грижа и деликатност от колегата си, тялото му взема решение да получи своето по личен метод и … ненадейно се разболява.

В последна сметка  толкоз е хубаво да влезеш в ролята на дете, към което всеки се мотае с термометър, който купува портокали и го гали по глава. Ако признаците се пренебрегват, болестта прогресира до момента в който не доближи на получатела.

3. Начин  да се отсрочи доста значим въпрос

Представете си хипотетична обстановка: брачният партньор желае бракоразвод, познатият свят се срутва, само че на жена му и откриват израстък, и той остава с нея. Или друга картинка – момичето би трябвало да посети родителите си, само че тя изобщо не желае това, след което „ сполучливо “ се разболява от грип.

Какъв е механизмът? Заболяването служи като опрощение за забавянето на някаква неприятна активност или отсрочване на значимо решение, а с него също могат да се обяснят всевъзможни кариерни или любовни провали.

4. Самонаказание

В тази обстановка самият човек неумишлено програмира тялото си за болест, с цел да изкупи виновността си. Например, майка е набила дете си, а по-късно стартират да я болят ставите на ръцете тъй като схваща, че е направила неточност и се самоупреква.

Друга обстановка – мъж е изменил на брачната половинка си и тъгите на съвестта за делата му се изливат у него под формата венерическа болест. Трето, щерка упреква себе си за гибелта на майка си цялостен живот и по този метод си навлича същото заболяване. Ето за какво е неприятно да се живее с възприятие за виновност.

5. Жажда да се притегли внимание

Този тип заболяване постоянно се демонстрира при възрастните хора, които се усещат ненужни, по тази причина се пробват да привлекат внимание към себе си по всевъзможен метод. Някакъв си продължителен ревматизъм се трансформира в отлична причина да се тероризират роднините с цел да им съчувстват и да станат тематика на деня в разискванията на съседите. Сега старецът не е някой си незнаен и отпаднал вид, а е воин, който е претърпял доста и заслужава почитание.

6. Скрити страхове и обиди

Тази причина също не е нова. Тялото усеща настроението на притежателя си и отразява неговите подсъзнателни хрумвания в живота.

Ако човек се опасява от бъдещето – страдат бъбреците, в случай че взема думите и дейностите на другите прекомерно драговолно – боли сърцето, в случай че носи тежко задължение на отговорност и се опасява да помоли за помощ – стартират проблеми с гръбнака. А колкото повече е ням за проблемите си, толкоз по-голяма е болката.

7. Урок на обич към себе си

Скъпите курсове за масаж, вярното хранене, годишният обзор при лекаря – всичко това изисква време и пари, които не можете да си позволите и да отделите за тези процедури съответен час. Но тялото не прости пренебрежението, то също желае внимание, тъй като заболяването може да се появи като урок на любовта.

Доколко човек умее да цени себе си? Готов ли е да се грижи за благосъстоянието си, да се храни здравословно, да си заделя задоволително време за сън? Чрез заболяването тялото принуждава своя собственик да се научи да обича себе си.

8. Стимул за преосмисляне на живота

Едно съществено заболяване принуждава индивида да спре и да си намерения: дали се движи в вярната посока, съумял ли е да извърши всичките си стремежи? Това, което е било подценено, в този момент излиза на напред във времето!

Човекът стартира да търси себе си в сегашното, момента, в който всичко се е объркало. Започват преоценка на живота, смяна на цели, критерии и вероятности, отношение към доста хора и неща. Заболяването предизвика общо почистване във вътрешния свят.

9. Реализация на “последното ” предпочитание

И най-после, друга постоянно срещана причина за появяването на неизлечими заболявания е потискането на потребностите, които индивидът не е осъществил. На смъртното си легло той осъзнава, че ще почине, което значи, че към този момент може да не се опасява да загуби всичко, пристигнало е времето да се осъществят фантазиите, които той е носил дълго време в сърцето си.

Може да напусне омразната си работа, да стартира мечтаното странствуване и да яде сладолед до насита. И никой няма да застане на пътя му с   нравоучения! И ще можете да експлоатирате обичаните си хора с „ последната си воля “, може би тогава брачният партньор най-сетне ще направи ремонт, а брачната половинка ще спре да гледа тъпите сериали?

Както виждаме, заболяването е езикът на несъзнателното, която кара човек да се вслуша в потиснатите си потребности, да доближи до мечтаното решение по заобиколен път. А в случай че е по този начин, можете да се отървете от болката, позволявайки на себе си да задоволите желанието си намерено, без да прибягвате до операции посредством болест.

Веднага щом човек запълни вътрешната си празнина – външният му свят също се трансформира, най-важното е да осъзнае за себе си какво му дава заболяването.

Решението ще бъде ключът към оздравяването!

Източник econet

Черен дроб: Психосоматика на гнева, горчивината и раздразнението

 

Тъй като черният дроб извършва функционалността на асимилиране на питателните субстанции от кръвта, можем да кажем, че това важи и за страстите. В обичайна китайска акупунктура черният дроб се асоциира…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР